НОВИНИ

Емил Христов от ГЕРБ се извини на хората с увреждания

Заместник-председателят на парламента Емил Христов се извини на хората с увреждания, които вчера не бяха допуснати в сградата на Народното събрание. Той каза, че решението за това е взето от охраната, а не от него лично. От БСП излязоха в декларация, в която заявиха, че вчерашната случка не е случайна грешка, а е политическо поведение. В отговор от ГЕРБ заявиха, че казаното от БСП е лъжа и манипулация.

bnt avatar logo
от БНТ
12:10, 19.04.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
Емил Христов - зам. председател на НС, ГЕРБ: Показахме на гражданите едно неприятно лице на българския парламент. Истината за случая може би не се знае от всички, затова с няколко думи - Аз наистина не знаех, че тези граждани, които са допуснати до Парламента, са допуснати. До 13:30 ч. те са били регистрирани и са тръгнали към входа на парламента. Решението за спирането на гражданите, недопускането в сградата на парламента е взето от охраната на парламента.
Антон Кутев, БСП: Тук не става въпрос за охраната, която не ги пуска. Защото охраната изпълняваше вашите заповеди. Лично проверих това. Аз извиках шефа на охраната, за да избегна напрежението. Основанията, на които протестиращите не бяха допуснати до сградата на Народното събрание, беше чл. 19 от правилата за вътрешния ред на НС, който гласи - продажбата на рекламни и други информационни материали в сградите на НС са забранени.
Даниела Дариткова, ГЕРБ: Категорично не мога да приема обвиненията за бездушие и отказ за диалог с организациите на хората с увреждания. През последните месеци от началото на новата година сме провели в комисията, оглавявана от г-н Кутев, среща със същите тези протестиращи майки, за да обсъдим проблемите, които срещат те в грижата за своите деца.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учение на Сухопътните войски се провежда на полигона Корен
Учение на Сухопътните войски се провежда на полигона Корен
ЕП ще гласува резолюция за защита на журналистите в ЕС
ЕП ще гласува резолюция за защита на журналистите в ЕС