НОВИНИ

​"EQUINOX": Горди сме със стойностния проект на България в "Евровизия" 2018

Довечера група „Equinox” се завръща в България, часове след големия финал на „Евровизия” 2018. 63-ото издание на песенния конкурс тази нощ бе спечелено от израелската песен „Toy” в изпълнение на Нета Барзилай, която ще заведе „Евровизия” в Израел следващата година. България се класира на 14 място, спечелвайки любовта на публиката, както и две специални отличия - композиторската награда "Марсел Безансон" за най-добра песен и награда за най-добро заснемане на сценичната изява на „Equinox”.

​equinox горди сме стойностния проект българия евровизия 2018
bnt avatar logo
от БНТ
14:05, 13.05.2018
Чете се за: 00:40 мин.
Още

„Поздравяваме Нета и Израел за победата. На финала пяхме с цялото си сърце и душа, оставихме част от себе си на тази сцена. Българската следа в конкурса продължава да е ярка. Горди сме, че България имаше един от най-стойностните музикални проекти на „Евровизия” тази година.

Благодарим на всички българи за подкрепата, на „Symphonix International” за впечатляващата песен, на БНТ за шанса и реализацията на българското участие. Най-важното е, че оставаме заедно и скоро ще можем да споделим повече подробности” – заявиха изпълнителите от „Equinox” преди да отлетят от Лисабон.

;

„Благодарим на Жана, Владо, Георги, Трей и Джони, че защитиха достойно българската песен. При много силна конкуренция, те доказаха колко е важно да вярваш в музиката си и да не правиш компромиси. В екипа на БНТ сме щастливи, че те продължават заедно своето професионално развитие и сме сигурни, че публиката ще продължи да ги подкрепя” - каза продуцентът на българското участие в „Евровизия“ Йоана Левиева - Сойър.

Утре „Equinox” и част от българската делегация в „Евровизия” ще бъдат специални гости на сутрешния блок на БНТ 1 „Денят започва” утре, за да разкрит повече подробности за емоциите, останали скрити от телевизионните камери и бъдещето на групата.


Гледайте „Equinox в сутрешния блок „Денят започва” на 14 май по БНТ 1!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С близо век назад: ​Кралските сватби във Великобритания (ГАЛЕРИЯ)
С близо век назад: ​Кралските сватби във Великобритания (ГАЛЕРИЯ)
Кейт Бланшет поведе протест на кинофестивала в Кан
Кейт Бланшет поведе протест на кинофестивала в Кан