НОВИНИ

Ерджан Ебатин: Този тип правителство не е с проверопейска конструкция

Депутатът от ДПС Ерджан Ебатин заяви в студиото на "Денят започва", че ДПС не одобрява състава на правителството, заради участието на Обединените патриоти в него. Според Ебатин, участието им в кабинета е опасно за страната.

bnt avatar logo
от БНТ
08:53, 05.05.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
Ерджан Ебатин, депутат от ДПС: "Основната причина е участието на Обединените патриоти в правителството, тъй като конструкцията на кабинета не е на база на някакви европейски принципи и стандарти. В Европа националистите са в изолация. На базата на нестабилния регион, аз и колегите ми смятаме, че тяхното участие е опасно. Такъв тип правителство не е с проевропейска конструкция."
Ерджан Ебатин, депутат от ДПС: "Оставаме в сферата на политическите страсти. Обществото няма повече търпимост към такова поведение от страна на политиците. Трябва да намерим по основните политики допирни точки."

Ебатин коментира и евентуалните предложения за въвеждане на мажоритарна избирателна система. Спроед него тази система не е справедлива.

Ерджан Ебатин, депутат от ДПС: "Ние имаме точно определена политическа позиция. Този референдум не е в интерес на избирателя на ДПС, защото е хубаво всяка една представителна част от обществото да бъде представена и в НС. Тази система не е справедлива по отношение на представителността на определени групи в обществото. Освен това в общините се създават условия, хора, които са местни величия да управляват процеса, но резултата от референдума ясно показа показа, че хората не са доволни от икономическото състояние и собственото си благосъстояние и ние политиците трябва да променим нещата."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Въвеждат се ограничения в движението по пътищата днес
Въвеждат се ограничения в движението по пътищата днес
Утре е празникът на Свети Георги Победоносец
Утре е празникът на Свети Георги Победоносец