НОВИНИ

Фалстарт на делото срещу лекаря от Пловдив, който застреля крадец

Фалстарт на делото за убийството на Жоро Джевизов в Окръжния съд в Пловдив. Обвиняем по него е д-р Иван Димитров. Преди година лекарят застреля с незаконно притежаван пистолет мъжът с криминално досие, след като го хвана да краде вещи от гаража му.

bnt avatar logo
от Димитър Димитров
12:27, 19.03.2019
5269
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Пристигането на доктор Иван Димитров в съдебната палата беше съпроводено с митинг на близки и приятели. Колегите му от болницата, в която продължава да работи, бяха събрали и специална подписка в негова подкрепа.

Д-р Аргир Аргиров, управител на МБАЛ „Пловдив": Не сме тука, за да се мешим в работата на съдебните органи. Просто ние като негови приятели, негови колеги изразяваме моралната подкрепа.

В съдебната зала рентгенологът влезе мълчалив, а майката и бащата на жертвата предявиха граждански искове за 300 000 лева.

Златка Атанасова, майка на убития: Най-голямото наказание искам, той ми взема душата, сина ми взема, 3 деца ми остави той.

Причина за отлагането на делото стана неявяването в съда на жената, с която е живял криминално проявения Жоро Джевизов. Надежда Стоева не е получила призовката на посочения от нея адрес, а също има право да предяви граждански иск. Според прокуратурата тя е набавяла наркотици на Джевизов.

Георги Пенев - прокурор: Живеела е на съпружески начала с него... И преди да дойде да краде у доктора, тя му е намерила наркотици, с които той се е надрусал и е отишъл у тях.

Решението за отлагане на делото д-р Иван Димитров и защитниците му приеха без коментар. И мълчаливо напуснаха залата. Следващото съдебно заседание е насрочено за 13 май.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Томислав Дончев: Няма да има намаляване на пенсиите
Томислав Дончев: Няма да има намаляване на пенсиите
Б.Петков: Волята на премиера е да не се допусне ощетяване на нито един пенсионер
Б.Петков: Волята на премиера е да не се допусне ощетяване на нито един пенсионер