НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска

Кои са новите живописни предложения.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:15, 19.03.2019
Чете се за: 00:44 мин.
Още

"Различна" - така е озаглавила новата си изложба Деси Денева.

В галерия [a]cube се фокусира около въпроса за автономията на изкуството днес и казва: "Всъщност образите присъстват агресивно навсякъде, пресищат естетическата сфера на човешкото възприятие и негласния сговор между човека и природата, като че ли загуби силата си. Хармонията отстъпи място на хаоса. Модерното мислене окончателно де-сакрализира образа."

Светът е твой - казва Хубен Черкелов. Художникът, който от години живее в Ню Йорк показва нови творби в галерия "Оборище" в София.

Стари банкноти от различни държави вдъхновяват художника за новата колекция "The World $ Yours" . Символите на една нация събират хората от далечни географски точки и намесват историята. Мона Лиза, Елвис Пресли, Бриджит Бардо, българската розоберачка - героите се срещат с водните знаци и защитни кодове. Може да ги срещнете и вие до края на месец март.

„С обич към Изтока” - фотографии от професор Александър Федотов са изложени в галерия София Прес. Обективът е запечатал моменти от последните му пътувания до Китай, Индия и Корея. Може да ги разгледате до 28 март.

Какво ще стане, ако се върнем в миналото и променим събитията? Как тази редакция ще се отрази на бъдещето - отговорите откриваме в галерия „Нюанс”. С изложбата си Станислав Беловски оптимистично заявява - „Няма причина да напускаме Слънцето“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина бившият министър на образованието доц. Игор Дамянов
Почина бившият министър на образованието доц. Игор Дамянов
Йорданка Фандъкова отказа да приеме ремонта на градинката Св. Климент Охридски
Йорданка Фандъкова отказа да приеме ремонта на градинката "Св. Климент Охридски"