НОВИНИ

Фандъкова поиска оставката на главния архитект на район "Младост" в София

Столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска оставката на главния архитект на район "Младост" арх. Стефан Стефанов, защото е издал разрешение за строеж в градинка до бл. 401 в "Младост" 4. В действията на районния архитект Фандъкова вижда "явен саботаж и провокация".

bnt avatar logo
от БГНЕС
21:24, 28.06.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
фандъкова поиска оставката главния архитект район младост софия

"По моя заповед работна група с общински съветници от всички политически сили, главният архитект на София арх. Здравко Здравков и кмета на район "Младост" арх. Русев, от няколко месеца разглеждат проблемните имоти в "Младост" с предвидено застрояване, които искаме да запазим като градини и зелени площи.

Днес разбрах, че докато текат преговори за преместване на тези имоти на общински терени, главният архитект на район "Младост" е издал разрешение за строеж на един от тях - при бл. 401 в "Младост" 4.

Това освен явен саботаж на преговорите е и провокация към нашите общи усилия с Общинския съвет да запазим за зелени площи терени, които са междублокови пространства и градини", пише Фандъкова в профила си във Фейсбук.

Тя настоява кметът на "Младост" да поиска оставката на главния архитект на района - арх. Стефанов.

Временно изпълняващият длъжността кмет на район "Младост" арх. Румен Русев заяви, че прави проверка на сигнала и не може да освободи арх. Стефанов от поста.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Румен Радев в специално интервю за Панорама
Президентът Румен Радев в специално интервю за "Панорама"
Изтича срокът за регистриране на кандидат-студентите в СУ
Изтича срокът за регистриране на кандидат-студентите в СУ