НОВИНИ

Фандъкова потвърди, че ще има разширено видеонаблюдение в София

Пред БНТ столичният кмет Йорданка Фандъкова допълни, че общината и МВР са се споразумели за разширено видеонаблюдение в столицата.

bnt avatar logo
от БНТ
15:45, 03.08.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

В момента в София работят над 3000 камери, като на улица "Георги Бенковски" е основният център за видеонаблюдение, където четирима души следят денонощно рисковите места около Лъвов Мост, бул. "Мария Луиза" и джамията.

От столичната полиция съобщиха, че на ден задържат между 50 и 150 мигранти без документи, които впоследствие се оказват с документ за някакъв статут за временен престой у нас, но не го носят в себе си. Основно задържаните са от Пакистан и Афганистан и все по-рядко от Сирия, уточняват от полицията.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Около 400 обекта са обхванати от видеонаблюдението. И това са ключови, знакови, места - рискови места. Вчера специално наблюдавахме зоната на площад "Бански", бул. "Княгиня Мария Луиза", където в момента има съсредоточаване и присъствие на бежанци и разбира се инциденти повече. Помолих специално в тези зони да има постоянно полицейско присъствие. Министър Бъчварова пое ангажимента и веднага се разпореди, така че от днес вече има такова присъствие. И също така очаквам и пост на жандармерията, за да може гражданите, които преминават да са по-спокойни.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ТИР изсипа каси с бира на автомагистрала Струма
ТИР изсипа каси с бира на автомагистрала Струма
65 мигранти без документи са задържани при спецакцията в София
65 мигранти без документи са задържани при спецакцията в София