НОВИНИ

Фандъкова: Ще бъде забранено паркирането пред "Св. Александър Невски"

Пред "Свети Александър Невски" няма да е разрешено паркирането на автобуси, до седмици ще разрешим проблема със стоянките, каза кметът на София Йорданка Фандъков.

bnt avatar logo
от БНТ
09:34, 17.09.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Подготвяме нова схема за паркиране на туристически автобуси, още през 2014 г. приехме да се паркира пред "Александър Невски", понеже се борехме за туристи, сега имаме нова ситуация. Ще променим схемата, като автобусите само ще оставят туристите там, а после ще се оттеглят за паркинг на друго място. Но все ще имаме нужда от туристи.

Има 27% ръст на чуждестранните туристи. Това е повече работа за малкия и среден бизнес, добави Фандъкова.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Това е част от икономическото развитие на града и работим в тази посока. Готвим се и за председателството, защото това е една възможност да презентираме града си пред много хора, които формират обществено мнение

Кметът на София коментира и такса смет.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Предвижда се по-справедлив начин за плащане на такса смет. Но няма още конкретно решение. Трябва големите общини да се подготвим добре, за да не се стигне до драматично увеличаване на такса смет, трябва да се намери баланса, за да се намали таксата за бизнеса. Има начини поне на база на количеството бизнесът да намали таксата си. Важно е да има надежден механизъм за хората, които живеят в дадено жилище. Понеже има хора, които са регистрирани, но не живеят и контролът ще е малко сложен.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаква се поскъпване на алкохола и цигарите в Тайланд заради данък грях
Очаква се поскъпване на алкохола и цигарите в Тайланд заради "данък грях"
Лондон иска нов договор за сигурност с ЕС
Лондон иска нов договор за сигурност с ЕС