НОВИНИ

Йорданка Фандъкова ще сезира прокуратурата за аварията с "Топлофикация"

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви пред общинските съветници, че ще сезира прокуратурата за аварията с "Топлофикация". На днешното заседание Столичният общински съвет изслуша ръководството на дружеството за причините за аварията и ефективността на взетите мерки за отстраняването й.

йорданка фандъкова сезира прокуратурата аварията топлофикация
bnt avatar logo
от БНТ
15:03, 09.02.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Като принципал на "Топлофикация-София", СОС изслуша директора на дружеството Георги Беловски за причините за аварията и действията по отстраняването й.

Пред него кметът Фандъкова настоя за дните, в които не е осигурено топлоподаване за липсващата услуга да не се заплаща.

"Искам това да бъде видно във фактурите за февруари", каза кметът.

Тя каза, че най-важното в момента е възстановяване на топлоподаването навсякъде. Веднага след това са предприети мерки да се направи външна независима проверка за причините за аварията и начина на действие на дружеството по отношение на отстраняването на авариите. Кметът Фандъкова ще поиска да се разследват причините, защото има има спорове с "Топлофикация" и с ЧЕЗ за причините, довели до аварията в помпената станция "Лозенец".

Георги Беловски, директор на Топлофикация-София: След като бъде направен анализ на това, в кои сгради е имало просрочване на тези 48 часа, като това ще стане с доказване чрез съответните електронни устройства, които "Топлофикация" има и това ще бъде неоспоримо, че до определен район до определени сгради е доставяна топлинна енергия, или не е, тогава този доклад ще бъда представен на СОС и той ще вземе решение за начина, по който трябва да бъде извършено това обезщетяване.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Треньорът на Гришо: Усетих, че имаме връзка още от самото начало
Треньорът на Гришо: Усетих, че имаме връзка още от самото начало
Няма изтичане на радиация при експлозията във френската АЕЦ
Няма изтичане на радиация при експлозията във френската АЕЦ