НОВИНИ

Фандъкова възложи денонощно следене на нивата на реките и общинските язовири

Кметът на София Йорданка Фандъкова възложи денонощно да се следят нивата на реките и общинските язовири на територията на Столична община във връзка с повишението на температурите, снеготопенето и дъждовното време. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

bnt avatar logo
от БНТ
14:42, 07.02.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Фандъкова изиска от районните кметове да осигурят наблюдение на критични места, дерета и речни корита в съответните райони, екипите на Столичен инспекторат да контролират осигуряването на проводимостта на дъждоприемните шахти по уличната мрежа.

Осигурени са четири екипа на звеното за аварийно спасителни дейности, които реагират на сигнали на място.

Речните корита са с нормална проводимост към момента. Реките текат в коритата си. Осигурено е наблюдение на речните нива чрез система за ранно предупреждение с хидрометрични станции, които се следят в центъра за видео наблюдение на общината, както и чрез наблюдение на място в районите на Столична община.

Извършва се и контролирано изпускане на водни количества през основните изпускатели на общинските язовири "Мрамор", "Мърчаево" и "Суходол 2". Извършва се наблюдение на водните нива в язовирите и се осигуряват необходимите свободни обеми, посочват от общината.

Всяка година Столична община почиства средно над 70 км речни корита. Тази година също се предвижда да бъдат почистени над 100 речни участъка с обща дължина около 75 км, уточняват от общината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Транспортният министър изиска от БДЖ план за решаване на проблемите в превозвача
Транспортният министър изиска от БДЖ план за решаване на проблемите в превозвача
Еманюел Макрон опроверга слуховете, че има хомосексуална връзка извън брака си
Еманюел Макрон опроверга слуховете, че има хомосексуална връзка извън брака си