НОВИНИ

Фандъкова замразява договора с фирмата, ремонтираща градинката пред СУ

Столичният кмет Йорданка Фандъкова спира временно договора на фирмата, която ремонтира градинката "Св. Климент Охридски" . Причината - некачествено изпълнение. Договорът се замразява, докато не отстранят всички нередности. Фирмата "ПСТ Груп" е изпратила писмо до общината ,с което уведомява, че всичко е готово. Това предизвикало възмущението на кмета и главния архитект, както и днешната внезапна проверка.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
19:24, 19.03.2019
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Видимо ядосана и недоволна, кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че ще задейства чл. 12 от договора с изпълнителите "ПСТ груп." Той гласи,че при констатиране на некачествено изпълнение, се спира проекта до отстраняването на проблемите, като срока за изпълнението продължава.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Докато не го направите равно, изобщо няма да коментираме готовност!
Здравко Здравков, главен архитект на София: Това, което се пое като ангажимент, фрагментите, които са изпочупени са ги намазали с теракол. Ми ние това нещо няма да го приемем!

Според главния архитект в градинката "Св. Климент Охридски" има поредица от забележки - от неравности по настилката до разминаване на фугите и нелепи детайли.

Здравко Здравков, главен архитект на София: Контактната зона със същетсвуващите бордюри, в момента е отново наплескана с някаква циментова замаска, не знам какъв е материала. Това, че не са изрязани елементите по периферията, е изключително недобро решение.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Нито общината, нито кметът редят павета. За мен при неотстранени забележки да се иска приемателна комисия и приключване на обект, това означава само едно, че се търси начин да се оправдаят за санкциите, които предстоят в последствие.

Заместник-кметът на Столичната община Дончо Барбалов уточни, че строителната площадка е открита на 2 юли 2018 г. за срок от 365 дни. От общината се заканиха този път да използват и последната клауза за санкции и неустойки по договора, ако дефектите не бъдат отстранени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доверието към НАТО в България се е повишило
Доверието към НАТО в България се е повишило
Разтрогването на сделката за F-16 няма да е условие „Воля“ да се върне в НС
Разтрогването на сделката за F-16 няма да е условие „Воля“ да се върне в НС