НОВИНИ

"Движение за национална кауза" стимулира младите хора да станат родители навреме

За трета поредна година "Движение за национална кауза" ще стимулира младите хора да станат родители без да отлагат момента. Освен на информационна кампания за рисковете при закъсняла бременност, от движението ще наблегнат и на взаимодействието между бизнеса и младите българи у нас и по света. Акцент ще бъде и емиграцията - един от основните проблеми за демографската криза.

Цанка Николова
от Цанка Николова
18:14, 19.03.2019
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

"Направи го сега" е новото име на кампанията. Стимулът този път е младите хора да заченат детето си от март до декември тази година и да регистрират тест за бременност и своята емоционална история на napravigo.bg.

Андрей Арнаудов, председател на ДНК: Хората трябва да се опитат по-млади да създават деца, защото се оказва, че когато се забавиш и закъснееш, има възможност да има голям проблем в самото зачеване, а и трудно да имаш второ и трето дете.

Новосъздаден обществен съвет от родолюбиви и успешни българи с различни професии ще помага за развитието на организацията.

Владимир Николов, член на Обществения съвет на ДНК: Много ми се ще по тези земи да има българи и след 100 години. Tова е проблем, по който трябва да започнем да говорим сега и трябва да започнем да предприемаме реални и конкретни действия сега, преди да бъде късно.
Д-р Милен Врабевски, член на Обществения съвет на ДНК: Мисията ни е една - да се научим да живеем за другите хора, като имаме собствени деца. По този начин ние се научаваме да бъдем и успешни хора, защото отвореното съзнание, решило вече посоката си в живота коя е, дава вярната формула за развитие и успех.

За първи път ще има и 20 бебешки ДНК пакета за 20 от участниците в кръщенето с всичко най-необходимо, от което едно дете има нужда за първите 12 месеца.

Христина Христова, водещ на "По света и у нас": Много неща в живота могат и трябва да бъдат отлагани за подходящо време - и кариера, и купуването на ново жилище, и пътувания, но всъщност решението да станеш родител е едно от малкото, които не бива да бъдат дълго отлагани.

Тази година кампанията стимулира създаването на нов живот, а не само регистрирането му. Именно затова третото национално кръщене ще бъде през октомври 2020 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар в химически завод в Хюстън се очаква да гори няколко дни
Пожар в химически завод в Хюстън се очаква да гори няколко дни
Съдът пусна шефа на НОИ-Силистра под домашен арест
Съдът пусна шефа на НОИ-Силистра под домашен арест