НОВИНИ

Прокуратурата предава на съд Северин Красимиров с три обвинения

Прокуратурата внесе в Русенския Окръжен съд обвинителния акт срещу Северин Красимиров за жестокото убийство на телевизионната водеща Виктория Маринова през октомври миналата година. Магистратите ще настояват за най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна. Красимиров ще бъде съден за три престъпления.

bnt avatar logo
от Екип на БНТ-Русе
17:15, 19.03.2019
Чете се за: 01:09 мин.
У нас

По случая са били разпитани повече от 30 свидетели, назначени са били над 15 експертизи, изискани са били много документи и справки. Освен с тях прокуратурата разполагала и с веществени и други доказателства. Съдействие са оказали също от прокуратурата и от полицията в Германия.

Георги Георгиев-окръжен прокурор на Русе: Нашето разследване показва, че се касае за едно криминално престъпление, мотивът за който е бил сексуален. По време на разследването не събрахме никакви доказателства за това трите престъпления да имат нещо общо с професионалната реализация на жертвата.

Убийството на Виктория Маринова предизвика реакции от различни европейски институции и неправителствени организации зад граница.

Румяна Арнаудова-говорител на Главния прокурор: Този случай, в резултат на нашето разследване, се оказа чист криминален случай, но за съжаление петното, което бяха оставили върху авторитета на държавата, се наложи целият екип да обори само с много усърдие, с много висок професионализъм и със самообладание, което проявиха колегите, за да стигнем до истината.

Окръжният прокурор Георги Георгиев коментира, че няма доказателства в дните преди убийството Красимиров да е употребявал наркотични вещества. Той бил сам при извършването на убийството, което се вижда и на видео записите в района на престъплението.

;

21-годишният Северин Красимиров е обвинен в блудство, изнасилване и умишлено убийство на телевизионната водеща Виктория Маринова. Престъплението е извършено по особено жесток и мъчителен начин.

Тялото й беше открито на 6 октомври близо до тенис кортовете в Русе. За три дни полицията успя да установи извършителя и по-късно да го задържи в град Щаде, Германия, където Северин се беше укрил при роднини.

Заключението на съдебномедицинската и психиатрична експертиза е, че той е с лека умствена изостаналост, но е вменяем, разбирал е какво върши, така че може да носи наказателна отговорност. И днес разследващият екип заяви, че от събраните доказателства става ясно, че убийството няма нищо общо с журналистическата работа на Виктория Маринова.

Към момента Северин Красимиров признава, че е извършил престъплението. Днес той е преместен от следствения арест в затвора, където ще изчака насрочването на делото. Очаква се това да се случи в рамките на месец.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германия обяви търг за 5G мрежа
Германия обяви търг за 5G мрежа
ДРУГИТЕ новини: Светът е твой
ДРУГИТЕ новини: Светът е твой