НОВИНИ

Северин Красимиров е вменяем, ще бъде обвинен за убийството на Виктория Маринова

Уличеният като убиец на журналистката Виктория Маринова в Русе Северин Красимиров е вменяем и ще бъде предаден на съд - констатираха специалистите. Окръжната прокуратура в крайдунавския град ще внесе обвинителен акт срещу него, като ще поиска най-тежките наказания за двете престъпления - изнасилване и убийство. Окръжната прокуратура в дунавския град ще внесе обвинителен акт срещу него, като ще поиска най-тежките наказания за двете престъпления - изнасилване и убийство. Очакванията са това да се случи в рамките на около 2 месеца, когато трябва да приключат всички необходими действия по досъдебното производство.

bnt avatar logo
от Андрей Кючуков
19:30, 07.02.2019
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Заключението на петорна съдебномедицинска психиатрична експертиза е, че Северин Красимиров има лека умствена недостатъчност, но е разбирал какво прави и може да носи наказателна отговорност за деянията си.

Георги Георгиев, окръжен прокурор на Русе: Тяхното становище е, че той е импулсивна личност и че действията му и в конкретния случай не са предварително планирани, а по-скоро са резултат на силна емоция и на нестабилната му личност, която е склонна да намира изход от подобни ситуации чрез агресивно поведение.
Кремена Колицова, прокурор в Окръжна прокуратура - Русе: Това е допълнение на извършеното тук в Русе съдебномедицинско освидетелстване на обвиняемия.

До момента са разпитани 30 свидетели и са назначени 19 експертизи.

От прокуратурата уточниха, че няма доказателства, които да сочат връзка между престъплението и работата на Виктория Маринова, като административен директор и водещ в русенска телевизия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без електронно гласуване на евроизборите през май
Без електронно гласуване на евроизборите през май
Доналд Тръмп: Скоро Ислямска държава ще изгуби цялата територия в Ирак и Сирия
Доналд Тръмп: Скоро "Ислямска държава" ще изгуби цялата територия в Ирак и Сирия