Румен Радев критикува изказването на премиера за отбранителната техника

Президентът Румен Радев заяви, че за първи път повече военни постъпват в армията, отколкото напускат, което е добра тенденция. По думите му, отделят се повече средства за отбрана, както и се работи за модернизацията на армията. Изказването му дойде след Конференция на началника на отбраната, която събра висши военни.

Александър Марков
от Александър Марков
17:49, 07.02.2019
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
Румен Радев, президент на Република България: Аз намирам думите на премиера за несполучлива шега. Българската войска много пъти е спасявала българската държава, докато политици неведнъж са я проваляли и ако офицерите днес нямат самочувствието да възразят на това оскърбление, то е, защото от години са били поставяни в унизително положение от политиците. Дори и съвсем неотдавна, когато генералите стояха прави на Министерски съвет докато седналите министри гласуваха парите им.
;

По думите му, обаче, проектът за нов изтребител е вкарал всички ни във финансови приключения. Президентът коментира и изказването на премиера Бойко Борисов, че през годините е купувана само транспортна техника, с която Генералният щаб да се изнесе по-бързо при война.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов поиска конкретни решения на проблемите в здравеопазването
Премиерът Борисов поиска конкретни решения на проблемите в здравеопазването
Празненства по случай Китайската нова година в Азия
Празненства по случай Китайската нова година в Азия