НОВИНИ

Северин Красимиров е вменяем, обвиняват го за убийството на Виктория Маринова

Северин Красимиров ще бъде обвинен за убийството на журналистката Виктория Маринова, след като петорната медицинска експертиза е установила, че той е вменяем, съобщи прокуратурата в Русе.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:24, 07.02.2019
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Красимиров ще бъде обвинен за изнасилването и убийството на журналистката от русенската телевизия ТВН, извършено на 6 октомври 2018 г.

Русенската прокуратура уточнява, че ще поиска най-тежките наказания, тъй като престъпленията са извършени с особена жестокост и и по особено мъчителен начин за жертвата.

Петорната комплексна съдебно медицинска психологична и психиатрична експертиза на обвиняемия, назначена от прокуратурата в Русе, сочи категорично, че Северин Красимиров е вменяем и може да носи наказателна отговорност за извършеното.

Установена е с лека умствена изостаналост, емоционална нестабилност и импулсивност, но Красимиров може да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, уточняват от прокуратурата.

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди вземането на досъдебното производство на специален надзор и по него се извършват интензивни следствени действия от екип от прокурори.

До момента са разпитани 30 свидетели и са назначени 19 експертизи, уточняват от прокуратурата в Русе. Извършени са множество първоначални и допълнителни огледи на местопрестъплението и на веществени доказателства, както и претърсвания и изземвания. Изискани и получени са справки от мобилните оператори и медицинска документация.

Красимиров беше върнат в България от Германия, където той се беше укрил след престъплението при свои близки. С определение на Окръжен съд – Русе на Северин Красимиров е определена мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Извадиха 5-годишно дете от рухналата сграда в Истанбул
Извадиха 5-годишно дете от рухналата сграда в Истанбул
Темите, които днес са важни за Европа - в #ЕВРОПА по БНТ
Темите, които днес са важни за Европа - в #ЕВРОПА по БНТ