НОВИНИ

Ремонтират отново преасфалтирана улица във Варна

Във Варна отново правят ремонт на ремонта. Този път режат част от новоположения асфалт на булевард „Васил Левски" по проекта за разширението му в района на булевард „Цар Освободител". Причината - забележки по новоизградената канализация там.

bnt avatar logo
от Нора Бочева
16:48, 19.03.2019
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Асфалтът на кръстовището на булевардите „Васил Левски" и „Цар Освободител" беше положен преди месец. Там е изградена и нова канализация, но заради лошо изпълнение се наложи асфалтът да бъде изкъртен и така се появи първата кръпка. Хората, които всеки ден минават оттам, са свикнали със задръстванията, но знаят, че ремонтът е наложителен и се надяват да бъде качествен.

Радослав Беров: Най-вероятно е заради някакви недоизяснени неща в плана и може би забравят нещо и трябва пак да го направят. Това е грешка в методиката... Не трябва да се случва така със сигурност.

Пешеходците, които използват част от новоизградения тротоар, също недоумяват защо се кърти новият асфалт.

Пешеходец: Нашата улица беше в ремонт 7 месеца. Така правят, сгрешили са нещо.
Пешеходец: В България така става... другаде предполагам, че не е така. За мене е грешно, ненормално.

От Община Варна заявиха, че след оглед на канализацията с камера е установен проблем с наклона. Това е наложило въпросният участък да бъде разкопан. Грешката е отстранена за сметка на фирмата-изпълнител. От общината уточниха, че строителните дейности все още не са приключили. Без отговор остава въпросът защо огледът на канализацията не е направен преди полагането на асфалта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Светът е твой
ДРУГИТЕ новини: Светът е твой
В Турция съединиха морската и наземната част на „Турски поток“
В Турция съединиха морската и наземната част на „Турски поток“