НОВИНИ

​Фермери ще се срещнат с министъра на земеделието, за да обсъдят субсидиите

Фермери ще се срещнат със земеделският министър Христо Бозуков, за да обсъдят изплащането на всички субсидии за 2016-а по мярка 10 Агроекология и мярка 11 - Биоземеделие.

​фермери срещнат министъра земеделието обсъдят субсидиите
bnt avatar logo
от БНТ
07:12, 20.03.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Вчера животновъди от цялата страна се събраха спешно на работна среща в Калофер. Те се заканиха, че ако исканията им не бъдат удовлетворени, до сряда ще протестират пред Министерството на земеделието и храните.

Последните субсидии, които са получили животновъдите са за 2015-а. Липсата на средства принудило повечето от тях да теглят кредити, за да могат да осигурят храна за животните си.Освен изплащане на субсидиите за 2016-а, фермерите настояват служебният министър на земеделието и храните да отмени заповедта си, според която през кампания 2017-а няма да се приемат заявления по двете мерки.

Преди няколко дни от земеделското министерство заявиха, че няма да има забавяне по директните плащания и те дори ще приключат по-рано през месец май. А за 2-те екологични мерки от фонд "Земеделие" се ангажираха, че плащанията за сключилите вече договори производители ще бъдат направени по график между 10 и 20 април.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Бум на продажбите на имоти с кредити в Пловдив
​Бум на продажбите на имоти с кредити в Пловдив
Разглеждат състоянието на еврото на ​заседание на Еврогрупата в Брюксел
Разглеждат състоянието на еврото на ​заседание на Еврогрупата в Брюксел