Със състезания за най-вкусна лютеница и най-голям зеленчук започна петото издание на Фествала на чушката и домата. Той се проведе във великотърновското село Павел.
Да можеш да приготвиш вкусна храна си е тънък занаят, но да успееш да я поднесеш така, че всеки да си оближе пръстите, могат само в село Павел, категорични са местните жители. Затова вече пета година тук провеждат фестивал на чушката, домата и традиционните храни.
Димитър Филипов: "Показваме с празника традиции, които съхраняват българското – как се произвежда тази лютеница, която се консумира в цяла България."
Не пропускат да ни дадат съвет как се прави най-вкусната лютеница. А след дългия списък с традиционните за целта зеленчуци добавят:
Божанка Бошнакова: "Когато всичко е направено с любов е много хубаво."В късните часове на фестивала ще бъдат наградени най-добре подреденият щанд, най-големият зеленчук и най-вкусната лютеница.