НОВИНИ

Фестивал на модерната магия за първи път у нас

За първи път в България - фестивал на модерната магия. Идеята е чрез него да бъде дадено поле за изява на млади илюзионисти от цялата страна.

bnt avatar logo
от Ангелина Грозева
08:41, 14.10.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Подготовка, вътрешна нагласа и абра кадабра - това е рецептата на съвременните магьосници. Дъщерята на илюзиониста Борислав Борисов - Боби Шоу, Деси Димитрова, решила да пренесе идеята за магически спектакъл от Лас Вегас в България.

Самата Деси, определяна от мнозина като първата жена илюзионоист у нас, от години работи изцяло в чужбина. Вдъхновила се от света на фокусите именно в Лас Вегас.

Деси Димитрова - организатор на Фестивал на модерната българска магия: Просто реших, че искам да дойда, да направя нещо в България, да събера младото поколение, които да покажат своите умения.
Борислав Борисов - Боби Шоу: Искаме да се превърне в един пътуващ празник, който да ходи в най-малките общини в България.

Оказва се, че младите илюзионисти не само могат да ни скрият шапката, но и да ни накарат да изчезнем за миг или да прочетат мислите ни. Те са оценявани в различни категории от специално жури.

Маг Суни - най-бързият илюзионист на фестивала - категория "Манипулации": Всичко води до сръчност на ръцете, защото нямам никакви допълнителни средства.
Д-р Джакел - победител в ментална магия: Няма нищо по-хубаво, да видиш хубави слънчеви усмивки и щастливи хора.
Маг Айвън - победител в категория "Илюзии": Големи илюзии, в които изчезват и се появяват момичета, наистина с много яки ефекти и хореография, танци.

Веднъж поставен на софийска сцена, идеята на организаторите е фестивалът вече да бъде провеждан всяка година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Северна Корея се готви за ново ракетно изпитание
Северна Корея се готви за ново ракетно изпитание
Докосни дъгатаи ФК Левски заедно в подкрепа на децата с диабет
"Докосни дъгата"и ФК "Левски" заедно в подкрепа на децата с диабет