НОВИНИ

Фестивал на независимото кино от днес в София

От днес независимото кино идва в София. До 5 ноември "София индипендънт филм фестивал" ще представи близо 90 филма на едни от най-радикалните автори.

Айше Сали
от Айше Сали
18:35, 26.10.2017
Чете се за: 00:39 мин.
Още
фестивал независимото кино софия

Филм за духовното пътешествие на 90-годишен атеист и странностите в неговия град в пустинята поставя началото на фестивала. Казва се "Лъки" и в него ще видим последната роля на Хари Дийн Стантън, който ни напусна тази година.

Още една забележителна актриса ще видим в програмата на "София индипендънт филм фестивал" и това е Джесика Частей в "Жената на пазача на зоопарка".

Сред другите акценти в програмата е продуцираният от Мартин Скорсезе “Място има за всички”. Две интересни прожекции ни очакват още утре - първото предложение е български игрален филм - "И после бъде светлина" на Димитър Божанов, а второто документалният филм "Ад на земята: възходът на ИДИЛ" на номинирания за "Оскар" Себастиан Юнгер.

Ще имаме възможност да видим не само филмите, но и да се срещнем с част от авторите, които ще разкажат как се прави кино почти без никакви пари. Следващия петък ще има и кръгла маса, посветена на жените в киното и политиката.

За първи път фестивалът ще има конкурсен характер. Председател на журито е Лорън Хамънс. Негов член е и програмният директор на БНТ1 - Севда Шишманова. Кои заглавия ще бъдат отличени в категориите игрално, документално и късометражно кино ще разберем на 1 ноември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Войнов призова гражданите да информират за рискови язовирни съоръжения
Кирил Войнов призова гражданите да информират за рискови язовирни съоръжения
Нова библиотека откри Читалище „Братство“ в  Кюстендил
Нова библиотека откри Читалище „Братство“ в Кюстендил