НОВИНИ

Филм от САЩ спечели наградата на фестивала на червенокръстките филми

Документалният филм "Завийте наляво: преживейте невероятното" на режисьора Андрю Андерсън от САЩ беше отличен с Голямата награда "Кристален кораб" на 17-ия Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми. Сред отличените е и Българската национална телевизия за филма "Аз, ти и приятели" на режисьора Борислава Димова.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна
22:39, 15.10.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Американският документален филм впечатли журито с разказа за борбата на главния герой със съдбата и как човек трябва да продължи по пътя си, за да постигне целта си.

Яна Маринова, член на журито на фестивала: Кристалният кораб" отива при "Завийте наляво: преживейте невероятното" от САЩ. Много се радвам, че бяхме единодушни в решението си този филм да спечели наградата.

С наградата на президента на БЧК беше отличена БНТ за филма на Борислава Димова „Аз, ти и приятели". В категорията "Филми на Червения кръст и Червения полумесец" наградата за най-добър филм беше присъдена на "Глухарче" на режисьора Хорхе Белвер от Испания. За най-добър игрален филм беше избрана лентата "Врагове" на режисьора Светослав Овчаров.

Проф. Божидар Манев, художествен директор на фестивала: Големият заряд на фестивала, неговата висока хуманитарна идея и неговата много чиста, добросъвестна акция да бъде представен пред обществеността се увенчава с добър резултат.

Това издание на фестивала премина под слогана "Агресия - Хуманност - Кино".

Проф. Божидар Манев, художествен директор на фестивала: Защото нашият език за общуване с публиката, с медиите - е киното.

В конкурсната програма на Международния фестивал на червенокръстките филми бяха включени общо 202 филма, а в съпътстващата програма зрителите имаха възможност да видят над 140 ленти от 47 държави.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спедсъдът остави в ареста шестима от задържаните в Русе
Спедсъдът остави в ареста шестима от задържаните в Русе
Брюксел поздрави Себастиан Курц за победата на изборите в Австрия
Брюксел поздрави Себастиан Курц за победата на изборите в Австрия