НОВИНИ

Фийон: Ще продължа напред въпреки скандала с "фалшивата работа"

Френският консерватор Франсоа Фийон обяви, че ще продължи напред в кандидат-президентската надпревара, дори ако обвиненията за фалшивото работно място на съпругата му продължат и се засилят. "Колкото по-близо сме до президентските избори, толкова по-неприемливо ще е да се оттегля“, заяви той.

bnt avatar logo
от Източник: БГНЕС
14:37, 18.02.2017
Чете се за: 00:24 мин.
По света
фийон продължа напред въпреки скандала фалшивата работа

Кандидатът за президентския стол повтори, че целият скандал е плод на клеветническа кампания, но без да назовава кой стои зад нея.

Скандалът за стотиците хиляди държавни пари, изплатени на съпругата на Фийон Пенелъпи за работата й като негов помощник, без да има доказателства за работата, която е свършила, струва на кандидат-президента статута му на фаворит в надпреварата през май.

След изобличението рейтингът на Фийон значително спадна. Към момента фаворит за президентския пост е центристът Еманюел Макрон, следван плътно от Фийон. Според социологическите данни първият тур на 23 април ще бъде спечелен от лидера на крайнодясната партия „Народен фронт“ Марин льо Пен. Тя обаче се очаква да загуби от единия от двамата на втория тур на 7 май.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полша подкрепя позицията на България за запазване на Кохезионната политика
Полша подкрепя позицията на България за запазване на Кохезионната политика
Таксиметровите шофьори в Рим стачкуват трети пореден ден
Таксиметровите шофьори в Рим стачкуват трети пореден ден