НОВИНИ

ФСБ закрива фестивала "Аполония" довечера

Последна вечер на 34-то издание на "Аполония". Близо 80 културни събития от всички жанрове и недостатъчно места -това е първата оценка от фестивала. Довечера той ще приключи с концерт на ФСБ, които ще отпразнуват 40 години от създаването си на сцената на "Аполония" в Созопол.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
12:35, 08.09.2018
Чете се за: 00:27 мин.
Още

И тази година никаква изненада - най-доброто от културния афиш през миналия театрален, филмов и музикален сезон беше представено на десетдневния фестивал "Аполония".

Пълни зали и радостни от участието си артисти, празнична атмосфера за хората на изкуството. Това е ретроспекцията на основателя на "Аполония" проф. Димо Димов. Анализ на очакванията на публиката и почтеност във взаимоотношенията между артистите е основата на дългогодишния успех.


Проф. Димо Димов: Слава Богу, в нашите различни сезони имаме само два случая, когато артист не дойде, беше обещал и не дойде. И това се помни за 34 години.

Да се промени начинът на финансиране от страна на държавата и да има достатъчно зали с места за публиката е това, за което мислят създателите на един от най-старите артфестивали в България.

Проф. Димов оценява тазгодишната "Аполония" с десятка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рибен фестивал в русенското село Бръшлен
Рибен фестивал в русенското село Бръшлен
ГДБОП разби организирана престъпна група за наркотици в Бургаско
ГДБОП разби организирана престъпна група за наркотици в Бургаско