НОВИНИ

Ген. Симеонов: Нужни са кардинални мерки в отбраната и сигурността

Модернизация на стратегията за национална сигурност е наложителна, понеже средата и ситуацията е променена, каза бившият началник на отбраната и настоящ депутат от ДПС ген. Симеон Симеонов в "Денят започва" след вчерашния Консултативен съвет за национална сигурност.

bnt avatar logo
от БНТ
07:53, 31.05.2017
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

Според него подобряването на стратегията в зависимост от съвременните предизвикателствата е труден процес и ще предизвика трудности.

Ген. Симеон Симеонов, депутат от ДПС: Имаше хроничен недостиг на финансови средства в стратегията и сега виждаме трудностите в личния състав, недостиг в Българската армия, понижиха се възможностите за ремонти на всички видове техника, излизането на полигоните бяха ограничени. Но ресурсите се използваха по най-добрия начин. Отбраната и сигурността изискват средства, хубаво е, че на КСНС се стигна до съгласието, че са нужни кардинални мерки в отбраната и сигурността.

Симеонов отбеляза, че ДПС не не застъпва идеята, че една въоръжена сила трябва да се приоритизира при модернизация, а трябва да вървят в комплект.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нестандартна модна колекция представиха наши студенти от НБУ
Нестандартна модна колекция представиха наши студенти от НБУ
Деца от Босилеград са на гости на Сатиричния театър
Деца от Босилеград са на гости на Сатиричния театър