НОВИНИ

Генералният директор на БНР няма да подава оставка

Съветът за електронни медии даде срок до края на следващата седмица на генералният директор на БНР Светослав Костов да подаде оставката. Ако това не се случи, ще бъде задвижена процедура за предсрочно прекратяване на мандата му.

Милена Кирова
от Милена Кирова
15:19, 27.09.2019 (обновена)
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Решението за това беше прието единодушно от СЕМ с 4 гласа „за", на заседанието не присъства Бетина Жотева. Пред БНТ Светослав Костов каза, че няма да подава оставка.

Редколегията на БНР не се е събирала, за да обсъди новата ситуация, а журналистката Силвия Великова заяви пред БНТ, че засега се въздържа от коментар.

София Владимирова, председател на СЕМ: Съмненията за натиск и ограничаване на свободата на словото са недопустими. Доверието на СЕМ в неговото ръководство очевидно е загубено. По-лошо е обаче, че е загубено доверието на работещите в БНР в неговото ръководство. Няколко пъти тук говорехме за поемане на отговорност. Тя се поема по един единствен начин - с оставка. И аз очаквам генералният директор на БНР да поеме своята отговорност по този начин.
Светослав Костов, генерален директор на БНР: Оставка нямам намерение да подавам. Чух част от мотивите на хората от Съвета за електронни медии. Какво ще правя? Ще продължа да работя по начина, по който работим заедно с екипа ми. На мене ми е интересен и един друг въпрос - защо при наличие на прокурорска проверка, която тече в момента, защо при наличието на анкетна комисия в НС, защо при тези проверки, които предстоят, защо при предизборна кампания изобщо се стига до там СЕМ да поставя в ултимативен срок своите искания към генералния директор и ръководството на БНР.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов покани корейския президент в България за първа копка на нов завод
Бойко Борисов покани корейския президент в България за първа копка на нов завод
Лекари и медицински специалисти готвят национален протест
Лекари и медицински специалисти готвят национален протест