НОВИНИ

Пълно отпадане на съкратеното производство искат на протест в Сливен

Гражданско неподчинение организираха тази сутрин пред Съдебната палата в Сливен близките на жестоко убитата през август 7-годишна Кристин, от село Сотиря. Хората настояват да бъде отменена възможността за намаляване на присъдата при извършени тежки криминални престъпления, при направени самопризнания.

bnt avatar logo
от БНТ
12:32, 27.09.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Протестът в Сливен е в отговор на дебатите в пленарна зала и приетите на първо четене промени в НПК. Близките на убитото момиченце от Сотиря са разочаровани от направените предложения в парламента. Те настояват за доживотна присъда за извършителите на убийство.

Милка Георгиева, баба на убитата Кристин: Това гражданско неподчинение реших импулсивно да го направя, защото депутатите в парламентарната група не искат да заковат закона за доживотните присъди на тежки криминални престъпления. Престъпление, което беше направено от Мартин Трифонов не искам да има такова следващо. Искам той да си лежи доживотната присъда и всяко следващо дано да няма такова да лежи до живот без право на споразумение.
Ани Танева: Всеки извършил подобно или още по-тежко или по-леко престъпление трябва да си понесе последствията.

Близките на малката Кристин, заедно с други потърпевши от подобни тежки престъпления ще бъдат пред Народното събрание при второто четене на промените в НПК, за да настояват при тежки криминални престъпления да не се прилага съкратеното съдебно следствие, както и налагане на доживотна присъда без право на замяна при умишлено убийство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Емилиян Гебрев: Никой не е наранен при пожара в Дунарит
Емилиян Гебрев: Никой не е наранен при пожара в "Дунарит"
Промените за съкратеното производство влизат по спешност на второ четене в НС
Промените за съкратеното производство влизат по спешност на второ четене в НС