НОВИНИ

Георги Костов: Сигурността в Слънчев бряг е на добро ниво

Сигурността в "Слънчев бряг" е на добро ниво, каза пред журналисти главният секретар на МВР Георги Костов. Той отрече информацията, че участниците в инцидента с Димитър Желязков /Митьо Очите/ са ходили въоръжени с кирки и брадви на голяма група. По думите му те са се придвижили до мястото на групи по двама, трима човека като курортисти, без да са видимо въоръжени.

bnt avatar logo
от БТА
12:49, 10.06.2016
Чете се за: 00:54 мин.
У нас
георги костов сигурността слънчев бряг добро ниво

Главният секретар на МВР отново заяви, че поводът за стрелбата е спор за паркомясто, който по думите му е възникнал няколко часа преди инцидента. "Фактите са такива. Карали са се по повод на това кой къде има право да спира", посочи Костов и добави, че пререкания винаги е имало. Той допълни, че няма данни до този момент двете групи да са се карали.
Георги Костов все пак заяви, че се разследват много хипотези, които няма да станат публично достояние до момента, в който делото не влезе в съдебна зала.
По повод на коментара на премиера Бойко Борисов, че единствената грешка на МВР е, че не са арестувани тези, които са били пред болницата в Бургас, където е бил закаран Димитър Желязков, Костов заяви, че в момента в който е било съобщено, че има пререкания с журналисти в района на болницата, на място са били насочени екипи от жандармерията и са били задържани трима души. "Считам, че след като извършителят на убийството е задържан въоръжен минути след извършване на убийството и вече е привлечен като обвиняем и е в ареста в Бургас, няма какво да добавя за бързината на реакцията", заяви Костов.
Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов коментира, че има няколко насоки, по които се работи по отношение на мотива за инцидента, но той ще бъде установен в кориците на делото. По думите му разследващите работят по много линии, вероятно и наркоразпространение. Спиридонов добави, че ГДБОП работи по нови престъпни групи на територията на Бургас, Варна и Добрич. По думите му данните в ГДБОП сочат, че различни групи с различни хора работят на местно, регионално и национално ниво. Има и такива, които се занимават с международен трафик на наркотици, посочи Спиридонов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АБВ и БСП с обща опозиционна дейност
АБВ и БСП с обща опозиционна дейност
 Последно сбогом с поета Евтим Евтимов
Последно сбогом с поета Евтим Евтимов