НОВИНИ

Георги Терзийски поема председателството на Агенция "Пътна инфраструктура"

Георги Терзийски ще бъде назначен за председател на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Това съобщава министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, цитирана от пресцентъра на ведомството. На днешното заседание правителството е решило Терзийски да бъде освободен от досегашния си пост - областен управител на Ловеч.

георги терзийски поема председателството агенция пътна инфраструктура
bnt avatar logo
от БНТ
15:22, 30.01.2019
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Георги Терзийски е с административен опит и смятам, че ще се справи с предизвикателството да оглави Агенцията, съобщава министър Аврамова.

По думите й, АПИ има няколко важни задачи и една от тях е извършването на цялостна реформа в пътните такси. Това е изцяло нова за България реформа, която изисква пълна мобилизация на Агенцията и ще допринесе за събирането на повече средства, с които да можем да ремонтираме, рехабилитираме и изграждаме републиканската пътна инфраструктура, подчертава министърът.

Според нея другият важен ресор на Пътната агенция е изграждането на нови магистрали и нови пътища.

В УС на АПИ е назначен и нов член - Радослав Влахов. По думите на Аврамова, заедно с Дончо Атанасов, който има дългогодишен опит в пътния сектор, новият ръководен екип на Агенцията ще се справи с всички предизвикателства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР няма данни, които да потвърждават версията на Стайко Стайков за отвличане
МВР няма данни, които да потвърждават версията на Стайко Стайков за отвличане
Отмениха бедственото положение в смолянското село Мугла
Отмениха бедственото положение в смолянското село Мугла