НОВИНИ

ГЕРБ не са обсъждала името на Ирина Бокова за кандидат-президент

Политическа партия ГЕРБ никога не е обсъждала името на Ирина Бокова за кандидат за президент. Това коментира пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов относно твърдения на депутата от Реформаторския блок Гроздан Караджов.

bnt avatar logo
от БТА
13:55, 20.05.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
герб обсъждала името ирина бокова кандидат президент

Няма нищо вярно, никога по никакъв повод името на Ирина Бокова за бъдещ кандидат или подкрепа от ПП ГЕРБ не е стояло на дневен ред, увери Цветанов. Никога не е обсъждано и вече се поуморихме да отговаряме всеки ден на неверни твърдения, които се пускат в публичното пространство от ДСБ, коментира той. По думите му ДСБ е единственият разрушителен елемент вдясно.

Сега чувам от вас за евентуална такава номинация, каза Цветанов за Бокова. Той отбеляза, че към настоящия момент Ирина Бокова е нашият много достоен политик, който оглавява ЮНЕСКО, а българското правителство е издигнало кандидатурата й за бъдещ генерален секретар на ООН.

Цветанов каза, че от днешното изявление се е информирал за намеренията на настоящия държавен глава Росен Плевнелиев да не се кандидатира отново за поста.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Концептуална изложба с 3D постери
Концептуална изложба с 3D постери
10 години затвор за Кирчо Киров за кражбата на милиони левове
10 години затвор за Кирчо Киров за кражбата на милиони левове