НОВИНИ

ГЕРБ иска премахване на знаците, предупреждаващи за камери на пътя

От ГЕРБ внасят промени в Закона за движение по пътищата, целта е да се намалят транспортните произшествия. Промените предвиждат да се премахнат знаците, които сигнализират за наличие на постоянните и временните камери.

bnt avatar logo
от БТА
10:39, 02.06.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Аргументът е, че когато видят знака. водачите намаляват скоростта само в зоната на знака, а след това продължават да се движат с превишена скорост.

Предвижда се също да се актуализира списъка с наркотични вещества, които не трябва да се използват, когато се шофира.

С промените проба за алкохол ще могат да взимат не само лекари, както е в момента. Това вече ще могат да парвят и медицински сестри.

Според поправките хората, които предоставят автомобила си на лица, употребили алкохол или наркотични вещества, също ще бъдат санкционирани. В тези случаи ще се свалят номерата на колите.

Павел Христов - ГЕРБ: Статистиката сочи, че от 21-ви януари тази година до днешна дата са установени над 9000 случая на водачи с невалидни шофьорски книжки или с липсващи такива. Само в 10 процента от случаите водачите са и собственици на МПС-тата, което ясно налага и една следваща мярка, която предлагаме - а именно санкцията за собственици, предоставили МПС за управление на водач без валидна шофьорска книжка или употребил алкохол и наркотици, да бъде прекратяване на регистрацията на автомобила за срок от 6 месеца до 1 година.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест срещу високата скорост в село Бараково
Протест срещу високата скорост в село Бараково
Над 2000 посетители в Парка за танцуващи мечки край Белица от началото на сезона
Над 2000 посетители в Парка за танцуващи мечки край Белица от началото на сезона