НОВИНИ

ГЕРБ се събира на конгрес в София

Очаква се Националното отчетно-изборно събрание да преизбере лидера на партията Бойко Борисов. Бившият председател на Народното събрание Димитър Главчев ще влезе в Изпълнителната комисия на ГЕРБ, съобщи за БНТ заместник-председателят на партията Цветан Цветанов.

Надежда Василева
от Надежда Василева
07:59, 26.11.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

10 дни, след като Димитър Главчев се оттегли от поста парламентарен шеф, той ще бъде компенсиран с партийна позиция.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: След като имаше негово лично решение да подаде оставка като председател на парламента, това, което беше поето и като ангажимент от премиера - той да го предложи като член на Изпълнителната комисия, и смятам, че това ще бъде една политическа реабилитация за това, което се случи в зала, което беше провокирано умишлено от колегите от БСП.

Пред БНТ Димитър Главчев беше лаконичен дали ще заеме партиен пост.

Димитър Главчев, ГЕРБ: Нямам никакви очаквания. Не са водени такива разговори ли? - Не, знаете какъв е механизмът, правят се предложения, гласуват се и така.

Главчев подаде оставка от председателското място, след като това се оказа непреклонно условие от страна на левицата да се върне в пленарната зала и тя да не е полупразна за посещението на шефа на Европарламента Антонио Таяни. БСП поискаха отстраняването на Главчев, след като той изгони от заседание Корнелия Нинова заради нейно изказване по адрес на премиера.

;

Партийният форум днес ще приеме и важна политическа декларация, с която още веднъж ще отхвърли спекулациите, че ГЕРБ някога може да управлява с БСП.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: 4-годишният мандат в момента е между ГЕРБ, Обединените патриоти и в никакъв случай не сме разсъждавали за възможни коалиции между ГЕРБ и БСП или ГЕРБ и ДПС.

Според Цветанов, хипотезите на представители на левицата, че е възможно управление с ГЕРБ целят разчистване на вътрешно-партийни проблеми, но за най-голямата партия такъв вариант е напълно изключен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
30 души са пострадали при експлозия във фабрика в китайското пристанище Нинбо
30 души са пострадали при експлозия във фабрика в китайското пристанище Нинбо
Румънка снима красиви жени от всички държави
Румънка снима красиви жени от всички държави