НОВИНИ

Нови методи за лечение на рак

Повече от 70 нови лекарства за лечение на рак са регистрирани през последните години, а болните живеят много по-дълго в сравнение с преди около четвърт век. Това са причините, заради които проф. Кристоф Зелински смята, че има лечение на злокачественото заболяване. Лекарят е сред водещите изследователи на рака с повече от 600 научни публикации по темата, а сред най-известните му пациенти е легендарният Джордж Майкъл.

Айше Сали
от Айше Сали
20:26, 25.11.2017
Чете се за: 00:40 мин.
Още

Прагматик, както подобава на учен. Проф. Кристоф Зелински посреща с усмивка вълната на позитивното мислене, която ни учи, че в основата на всяко заболяване е вътрешната ни настройка. Защото вярва в приложението на медицината. Има и своето обяснение за най-големите причинители на рака.

проф. Кристоф Зелински, онколог: До развитието на това злокачественo заболяване води не само генетичната предразположеност, но и начинът на живот. За мен един от най-големите причинители на рака е тютюнопушенето. Това е едно от най-ужасните и опасни неща на света.

Персонализираната медицина - методът, който проф. Зелински прилага в лечението на рака. Казва, че при точна диагноза и правилна терапия пациентът получава значително подобрение.

проф. Кристоф Зелински, онколог: Знаем, че при развитието на рака има молекулярни изменения. Техните характеристики могат да бъдат засечени чрез изследвания. Има лекарства, предназначени точно тези молекулярни промени. Това е част от персонализираната медицина.

Лекарят, който най-често преглежда във Виена е убеден, че някой ден ракът ще бъде лечим. Заради резултатите от новите лекарства, имунотерапията и молекулярното лечение, в съчетание с добре познатите методи. Приложението им показва, че те удължават живота на пациентите с години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Липсват центрове за настаняване на жертвите на домашно насилие
Липсват центрове за настаняване на жертвите на домашно насилие
Спречкване между двама е предизвикало паниката в Лондон
Спречкване между двама е предизвикало паниката в Лондон