НОВИНИ

"Гласът на града": Тенисистът Димитър Кузманов

Феноменалният успех на Григор Димитров, който стигна до третото място в световния тенис, е огромна реклама за страната ни. Постиженията на Гришо са основателна причина българите да повярват, че единственият път към успеха е многото труд. Това коментира пред БНТ2 втората ракета на България – пловдивчанинът Димитър Кузманов. Тази седмица той е гост в рубриката „Глъсът на града”.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
19:30, 25.11.2017
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Състезателят на пловдивския клуб „Локомотив” Димитър Кузманов-Мико е сред доказаните българи в тениса. През февруари миналата година той успя да се изкачи до престижното 281 място в световната ранглиста, което го прави втори в мъжкия ни тенис, веднага след Григор Димитров. Успехът на Гришо на Мастърс турнира в Лондон е огромна мотивация за Кузманов.

Димитър Кузманов, тенисист: Това е страхотна реклама – както за спорта, така и за държавата като цяло. Всеки изживява успеха. Аз гледам хората колко са радостни, колко са щастливи след като той е победил, с какво настроение отиват на работа. Неговият успех не е важен само за спорта, а за всички хора и за цялата нация.

Според Кузманов резултатът на Григор Димитров повдига националното ни самочувствие, но е и повод сериозно да се замислим до колко всъщност осъзнаваме това постижение и труда, който стои зад него.

Димитър Кузманов, тенисист: Много хора недооценяват и не разбират напълно какво всъщност направи той. През годините това, че беше в първите 20, едва ли не не обръщаха много внимание хората и не го взимаха толкова насериозно. Може би трябваше да се стигне до този момент, да стане сред първите три на света, за да разберат всъщност какъв спортист имаме.

Заради успехите в българския тенис през последните години той се нарежда като най-масовия спорт след футбола. Интересът на децата към клубовете е огромен, показват наблюденията на Димитър Кузманов.

Димитър Кузманов, тенисист: Когато Цвети Пиронкова направи успеха, 2010-а си спомням какъв бум имаше на записване на деца. Със сигурност и сега се очаква един още по-голям бум и съм много радостен от това.

Кузманов е категоричен, че добрите и трудещите се спортисти са добър модел за подражание, който младите да следват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изкъртиха статуята на балерината от фонтана пред Народния театър
Изкъртиха статуята на балерината от фонтана пред Народния театър
Втори ден „Дефиле на младото вино“ в Пловдив
Втори ден „Дефиле на младото вино“ в Пловдив