НОВИНИ

ГЕРБ ще предложи нови кандидати за министри, но оставките ще се решат утре

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира въпроса с подадените и все още неприети оставки на трима министри от кабинета заради трагедията край Своге. Цветанов съобщи, че ГЕРБ ще предложи кандидати за нови министри на вътрешните работи, на транспорта и на регионалното развитие, но дали те ще бъдат приети все още е въпрос на разговори. Утре оставките ще бъдат обсъдени на Коалиционен съвет.

герб предложи кандидати министри оставките решат
bnt avatar logo
от БНТ
19:53, 09.09.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Преди дни премиерът Бойко Борисов коментира, че е било необходимо да се поеме политическа отговорност както за катастрофата край Своге, така и за действията на полицията след инцидента с бащата на президента. Той не отрече, че може да има още промени в кабинета.

Премиерът уточни още, че тъй като напусналите министри са от квотата на ГЕРБ, няма причини оставките им да са били съгласувани с коалиционните партньори. Що се отнася до новите министри, те също ще бъдат от ГЕРБ, но назначенията им ще бъдат подробно дискутирани в коалицията.

;

От партията на вицепремиера Валери Симеонов НФСБ ще гласуват против оставките на тримата министри. НФСБ изисква решителна промяна в начина на управление, ускоряване изпълнението на заложените задачи в управленската програма, уточни в декларация до медиите Симеонов.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че е право на премиера да поиска оставките на министри, които са от квотата на ГЕРБ.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви, че няма нищо драматично в това, че министри, които са поели политическа отговорност, ще бъдат сменени по искане на министър-председателя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Старт на Световното първенство по волейбол - БНТ 1 излъчва на живо
Старт на Световното първенство по волейбол - БНТ 1 излъчва на живо
Пробите за африканска чума по свинете около Тутраканци са отрицателни
Пробите за африканска чума по свинете около Тутраканци са отрицателни