НОВИНИ

Премиерът: Извънредният вот на 26 март така или иначе ще бъде оспорен

Служебният премиер Огнян Герджиков предупреди, че извънредният вот на 26 март така или иначе ще бъде оспорен, независимо дали държавата ще успее да въведе машинно гласуване, или избирателите ще пуснат хартиена бюлетина. Премиерът инспектира работата на митническите служители на пункт "Кулата" и съобщи, че в понеделник ще бъде възстановено движението по магистрала "Хемус", след инцидента в тунел "Ечемишка" преди седмица.

bnt avatar logo
от Ст. Христова
19:35, 11.02.2017 (извънредно)
Чете се за: 01:05 мин.
У нас

Нагласата на премиера Огнян Герджиков е служебния кабинет да управлява до 27-ми април, но ако се наложи и по-дълго. За смяната на половината от областните управители в страната Герджиков каза, че е търсил баланса, а не политическа чистка.

Той обеща в понеделник да бъдат оповестени резултатите от проверките на всички тунели в страната, които започнаха след трагичния инцидент в тунел "Ечемишка".

Огнян Герджиков, министър-председател: Вече нещата са почти 100 процента завършени. В понеделник се пуска автомагистрала „Хемус", това съм го приел като обещание, денонощно се работи. Така че въпрос просто на ден и половина, два.

БНТ: В добро състояние ли са?

Огнян Герджиков, министър-председател: Да, вече да.

Служебният премиер посети ГКПП "Кулата" заедно с министъра на вътрешните работи Пламен Узунов и министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев. Те инспектираха работата митническите служители и срещнаха с представители на съвместния контактен център, в който работят българо-гръцки екипи.

Огнян Герджиков, министър-председател: Удовлетворен съм от работата на митническите екипи. Аз видях как добре работят съвместно, това ми направи впечатление и това е пример за взаимодействие между съседни страни членове на ЕС.

Вътрешният министър Пламен Узунов увери, че е в непрекъснат контакт с гръцките си колеги заради опитите на гръцките фермери да блокират българо-гръцката граница.

Пламен Узунов, външен министър: Не очакваме гръцките власти да допуснат нарушаване на реда, свързано с блокиране на границата. Имаме готовност, ако има риск с компесаторни мерки във вътрешността на страната да се създаде организация и на пункта да няма струпване на тежкотоварни автомобили.

При посещението на граничния пункт "Кулата" единствената забележка отправена от премиера бе за лошата хигиената на работните места на граничните служители, на които препоръча да си измият прозорците.

По-рано днес премиерът Герджиков, придружаван от посланици на европейски страни заряза лозята в мелнишкото село Хърсово. Те посетиха две от винарските изби в района изградени с европейски средства и български инвестиции.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: Средствата за увеличение на учителските заплати са факт, а не обещание
Борисов: Средствата за увеличение на учителските заплати са факт, а не обещание
Корнелия Нинова: 40 % от водачите на листи са нови лица
Корнелия Нинова: 40 % от водачите на листи са нови лица