НОВИНИ

Корнелия Нинова: 40 % от водачите на листи са нови лица

Сериозно обновление в листите на БСП за парламентарните избори. Лидерът на партията Корнелия Нинова обяви, че около 40 % от водачите на листи са нови лица, а 60 на сто са опитни парламентаристи. От листите на БСП отпаднаха и хора, които вече са били 12 години депутати.

bnt avatar logo
от БНТ
19:27, 11.02.2017 (обновена)
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

Сред най-изявените нови лица в листите на БСП са досегашният прессекретар на президента Румен Радев - журналистът Елена Йончева, журналистът Тома Томов, познат дълги години от екрана на БНТ, известният политически анализатор професор Иво Христов и експертът по сигурността Славчо Велков.

Сред новите лица е и журналистът и блогър Александър Симов, който оглавява листата в Кърджали.

Александър Симов - водач на листата на "БСП за България" в Кърджали: Сега в залата проф. Ваня Добрева каза, че всъщност истинският враг на БСП в Кърджали трябва да е именно ДОСТ, като партия, контролирана от чужд лидер, така че аз съм склонен да споделя нейното разбиране. ДПС са ни противник, но ДОСТ са истинският на практика враг, който трябва да бъде преборен, тъй като чуждо влияние по този начин, осъществено в България, е нещо недопустимо.

Листите на левицата ще бъдат попълнени окончателно другата седмица. Днес, в тон с решението на БСП в тях да не намерят място хора, които вече са били 12 години депутати, в листите не бяха включени Михаил Миков, Янаки Стоилов, Атанас Мерджанов, Георги Божинов.

При откриването на Националния съвет Корнелия Нинова заяви, че влизат в кампанията в подем и в добра кондиция като партия.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Мотото на кампанията на нашите опоненти, ако не сте го чули от вчера, е: "Да превърнем страховете на хората в надежда за нацията". Това е гавра с нацията, защото днешните страхове са страх от безработица, страх, че ако се разболееш, не можеш да се лекуваш, защото си беден и нямаш пари да си платиш. Страх от това, че ще нахълтат в дома ти и ще те пребият и оберат за 120 лв. пенсия, страх от бежанци. Тези страхове, които ГЕРБ създадоха у българския народ будят само една надежда - че те повече никога няма да управляват България.

Днес социалистите гласуваха и решение представителите на БСП в Европейския парламент да гласуват против приемането на разглежданите резолюции по Всеобхватното икономическо и търговско споразумение с Канада, СЕТА.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът: Извънредният вот на 26 март така или иначе ще бъде оспорен
Премиерът: Извънредният вот на 26 март така или иначе ще бъде оспорен
Протестите в Румъния продължават
Протестите в Румъния продължават