НОВИНИ

РБ предлага отпадане на хартиените бюлетини

Реформаторският блок предлага в програмата си изцяло въвеждане на машинно гласуване и отпадане на хартиените бюлетини. От блока залагат и спиране на социалните плащания за необразованите. В следващия парламент от коалицията ще предложат приемане на национална доктрина на България.

Надежда Василева
от Надежда Василева
19:00, 11.02.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Реформаторите посочват, че въвеждането на изцяло машинно гласуване ще улесни избирателния процес. И че според тях при обединяване на секции дори ще са необходими по-малко от 12 500 машини.

Костадин Марков - Реформаторски блок: Реформаторският блок въвежда мек образователен ценз. Предлагаме да отпадне конвенционалният начин на гласуване с безброй бюлетини, комисии, хиксчета, кръстчета и да остане само машинното гласуване. Ако човек иска да се справи, то най-малко трябва да може да чете.

От коалицията предвиждат също образованието да е условие за социални плащания.

Димитър Делчев - Реформаторски блок: Обезщетението за безработица да се изплаща само на хора, които са завършили първи гимназиален етап, което се равнява на 10 клас. Даваме си сметка, че това ще засегне определени етнически групи.

Реформаторите ще настояват приоритет за следващия парламент да бъде приемането на национална доктрина.

Емил Кабаиванов - Реформаторски блок: В националната доктрина ще се разглеждат основните въпроси за националната сигурност и отбраната, демографски въпроси, българската икономика, отношението на българската държава към българската диаспора.

В програмата си коалицията залага също на родолюбието, патриотизма и отстояването на националните ценности.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестите в Румъния продължават
Протестите в Румъния продължават
Турция арестува двама мъже за планиране на атентати в Европа
Турция арестува двама мъже за планиране на атентати в Европа