НОВИНИ

Гласът на града: Фенове на Григор Димитров му подариха рисуван портрет

Фенове на тенисист номер едно на България Григор Димитров му подариха портрет, рисуван с химикал. Картината е дело на пловдивчанката Вера Аврионова. Младата дама е сред най-големите почитатели на Гришо. По думите ѝ в момента няма по-силен стимул за децата-спортисти от успехите на първата ни ракета. Повече в тазседмичното издание на рубриката на БНТ2 „Гласът на града”.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Николай Райшинов
19:32, 03.02.2018
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Вера Аврионова е секретар на пловдивското читалище „Димитър Благоев“.Любимото ѝ занимание е да рисува портрети на известни личности с химикал или тънкописец. Една от нейните картини – тази с лика на Григор Димитров бе подарена на самия тенисист.

Вера Аврионова: Аз съм от дълги години член на една фейсбук група – Фенове на Григор Димитров. Главният администратор даде такава идея да му направим подарък, защото всяка негова победа ни радва и е хубаво по някакъв начин да му покажем, че толкова много хора стоим зад него.Те ми предложиха част от подаръка за Григор да бъде моя рисунка. 01,01

Ликът на Гришо е единственият български в изложбата на Вера Аврионова „Отпечатъци“, която показва портрети на световни знаменитости.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Неравност по трасето е най-вероятната причина за смъртта на сина на Московски
Неравност по трасето е най-вероятната причина за смъртта на сина на Московски
Руски олигарси ще обясняват произхода на парите си
Руски олигарси ще обясняват произхода на парите си