Глобяват фирмата, оставила без покрив блок след саниране в Бургас

Фирмата-изпълнител, която остави блок в бургаския квартал "Изгрев" без покрив след саниране, ще бъде глобена съгласно договора. До това решение стигнаха от община Бургас след оглед на щетите по сградата. От администрацията казаха, че това е първият възложен блок за саниране на фирмата и ако щетите не бъдат оправени в кратки срокове, ще прекратят договора.

от Юлияна Шопова
16:00, 04.01.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Влага, мухъл и изгорели уреди видяха при огледа в блок 9 служители на община Бургас. Те са категорични, че ще следят стриктно дали се изпълнява графика и дали са отстранени щетите на хората. В противен случай освен глобата ще бъде прекратен и договора.

Чанка Коралска, зам. kмет на Община Бургас: "Смятам, че фирмата ще си изпълни ангажимента да възстанови за собствена сметка всички щети, които са нанесени в апартаментите на хората . Ако това не се случи, ние имаме възможност да задържим гаранцията по изпълнение на договора. Със сумата, която е по тази гаранция, колкото е възможно също да обезщетим хората.

До утре се очаква фирмата изпълнител да изготви авариен план за работа, за да може да приключи в срок със санирането на блока. Според техническия ръководител до 10 дни ще бъдат възстановени всички щети на пострадалите семейства.

Инж. Росен Нецов- технически ръководител на фирмата- изпълнител: "Те са правени описи при предишните наводнения сега отново ще минем с представител на общината, за да направим оглед и описи и съответно ще бъдат възстановени щетите."

От фирмата изпълнител заявиха, че за първи път чуват за изгорелите уреди на семействата, заради водата и влагата и не знаят дали ще бъдат обезщетени хората за тях.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Акция на полицията срещу контрабандния внос на храни
Акция на полицията срещу контрабандния внос на храни
Неофициално: Спецакцията край Луково е свързана с шесторното убийство
Неофициално: Спецакцията край Луково е свързана с шесторното убийство