НОВИНИ

Глобяват с 30 000 лв. собствениците на изгорелите тютюневи складове в Пловдив

Министерство на културата ще глоби с 30 000 собствениците на изгорелите тютюневи складове в Пловдив. Това е максималната, предвидена в закона, санкция, каза министър Вежди Рашидов. Той пристигна в Пловдив, за да огледа останките от Тютюневия град.

bnt avatar logo
от Златка Далчева
12:05, 22.08.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Министерството на културата приема спешни законодателни промени, които целят да надвишат този размер от 30 000 лв, които и самият министър, определи като твърде скромен. От Министерството на културата заявиха, че ще бъдат безпощадни към собствениците, които стопанисват подобни сгради.

За тютюневите складове - министерството ще настоява собствениците да възстановят в автентичния си вид опожарените сгради.

"Ако се окаже, че е умишлен палежът, трябва да си понесе с пълната строгост на закона отговорността. Ако това е така - то е престъпление. Не може паметници на културата с лека ръка да се събарят", каза министър Рашидов.


Кметът на Пловдив Иван Тотев назова днес собствениците на изгорелите сгради. На три от складовете, попадащи в два имота, собствениците са един и същи, като фирмата е "Р.И.П.А. ООД". Складът, който изгоря последен е на "Галакси Пропърти груп ООД",


Вижте още в прякото включване на Златка Далчева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
20 медала за български ученици от Международно състезание в Тайланд
20 медала за български ученици от Международно състезание в Тайланд
Изтича крайният срок за подаване на оферти за магистрала „Хемус“
Изтича крайният срок за подаване на оферти за магистрала „Хемус“