НОВИНИ

Големият френски акордеонист Ришар Галиано с концерт във Варна

След повече от десетилетие големият френски акордеонист Ришар Галиано се завръща в България. Той ще направи специален концерт за варненската публика тази вечер в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център. Изявата на френския джазмен е с подкрепата на Френския културен институт във Варна и Алианс Франсес - Варна.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Мартин Николов
09:43, 17.12.2017
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Големият френски музикант Ришар Галиано кацна във Варна в добро настроение и с нетърпение отново да опита българска кухня.

Ришар Галиано: С огромно удоволствие се връщам в България, за да мога да се срещна с публиката, с музиката, както и с българската кухня. Това за мен не е поредния концерт. За мен е огромно удоволствие да съм тук. А и през деня не сме хапвали много добре, така че с удоволствие ще опитам отново български ястия по-късно.

Първият концерт на Ришар Галиано в България беше през 2003 година, в памет на големия му приятел Астор Пиацола.

Ришар Галиано: Сега ще представя на варненската публика един парфюм от Париж, от Франция. Свирил съм на много инструменти, различен вид музика. Но с възрастта все повече се връщам към Франция и всичко, което е свързано с нея. Моята музика е по-скоро посвещение на хората, които обичам и съм обичал през живота си. Произведенията ми са посветени на внучката ми, на съпругата ми, това е поезия, която смятам да представя по време на концерта.

Ришар Галиано не крие интереса си към българската традиционна музика и българските традиции.

Ришар Галиано: Много ми харесва българската музика, българските гласове. Дори имам идея да смеся българската и френската култура.

За краткия си престой във Варна той ще посети Етнографския музей и ще присъства на концерт с участието на гайдари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мерките за сигурност по време на коледните базари в Европа
Мерките за сигурност по време на коледните базари в Европа
От нашите специални пратеници в Ерусалим: Западният бряг - другата реалност
От нашите специални пратеници в Ерусалим: Западният бряг - другата реалност