НОВИНИ

Голям пожар край пловдивското село Катуница

Голям пожар се разрази в следобедните часове край пловдивското село Катуница. Изгоряха тонове слама, използвани като гориво за котлите на близката спиртоварна. Огънят се прехвърлил върху сеновала от запалените наблизо стърнища със сухи треви. Пожарникари от Пловдив, Асеновград и Садово се бориха с пламъците, но заради силния вятър гасенето беше изключително затруднено. Опасност за жителите на село Катуница няма. Екип на пожарната ще остане на място и през нощта.

bnt avatar logo
от БНТ
19:55, 18.07.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Сигналът за бедствието е попаден към два и половина следобед. Пламъците бяха обхванали депо с 5 декара слама, складирана на около два километра от спиртоварната и къщите в Катуница. Шофьорите, дошли да разтоварят бали със слама бяха върнати.

Неделчо Кънев: "Тръгнало от стърнището, тука има едно стърнище, оставено, без да е подорано, а там има 35 хиляди тона слама. Хубаво, че се усетихме да избягаме."
Чавдар: "От някаква нива първо се запали, то не е от шофьорите, които са там, и понеже е силен вятърът и много бързо го разнесе."

В момента, в който се е разразил пожара, на депото е имало около 30 камиона, които са разтоварвали слама, разказаха шофьорите.

Неделчо Кънев: "Кой накъдето свари, бягат камионите и видях, че тука гори."
Чавдар: "Ние се изтеглихме, камионите са ни тука, няма от какво да се притесняваме."

Пожарът е овладян, но ще продължи да тлее дълго време, обявиха от противопожарна служба. Обезопасени са 60 декара съседни площи и частна свинеферма в съседното село Караджово.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници: Манюел Валс беше освиркан в Ница
От нашите пратеници: Манюел Валс беше освиркан в Ница
Ще има ли нов политически формат извън този на ДСБ?
Ще има ли нов политически формат извън този на ДСБ?