НОВИНИ

Стотици по стъпките на Левски

Отбелязваме 179 години от рождението на Апостола на свободата-Васил Левски. Чествания имаше в цялата страна, а в родния му град Карлово тържествата започнаха с литургия в храма „Свети Николай". Преди официалната заря-проверка в Карлово тази вечер бяха посрещнати и участниците в традиционния национален поход "По стъпките на Левски".

bnt avatar logo
от БНТ
18:35, 18.07.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Стотици се включиха в традиционния туристически поход, посветен на Васил Левски. Те тръгнаха седмица по-рано от Плевен, преминаха Стара планина, за да почетат на днешния ден в Карлово делото на Апостола. Най-малкият участник тази година е 8-месечната Белослава.

Стефан Господинов: Ще я научим да обича планините и да обича българското.

"Аз идвам на похода от 2012 година. За мен това е едно предизвикателство и идеята, която ни обединява - Васил Левски е най-значимото нещо за всеки българин", споделя девойка.

;

Участниците в похода тази година са дебатирали: Какъв щеше да е по професия Дякона, ако живееше в наши дни.

"Аз мисля да се занимавам с медицина, така че според мен би бил лекар, защото имаме доста неща да лекуваме в България", споделя момиче.

От Карлово призоваха 2017-а да е бъде обявена за година на Васил Левски. Те са подготвили прояви през цялата следваща година. Според кмета на Карлово, който е един от инициаторите, така родовата памет ще стане по-ясна и силна, което ще спаси и историческата ни памет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници в Анкара:Хората отново се събират
От нашите пратеници в Анкара:Хората отново се събират
Сухи треви горяха край Благоевград
Сухи треви горяха край Благоевград