НОВИНИ

Метро тръгва до "Хладилника"

Метрото тръгва до квартал "Хладилника" в сряда. След 14 часа всички пътници, които ще се качат от новата крайна метростанция "Витоша", ще могат да влязат и да пътуват без билет.

Тодор Литовски
от Тодор Литовски
18:20, 18.07.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Новата метростанция "Витоша", която е разположена на булевард "Черни връх", между пресечките с улица "Сребърна" и булевард "Тодор Каблешков", ще обслужва около 15 хиляди граждани дневно в началото.

Стоян Братоев, директор на столичния Метрополитен: "Ще има активен довеждащ транспорт, има много наситено застрояване в района, има търговски комплекс, има много административни сгради, така че това е дна изключително полезна станция. Нашата прогноза е, че ще бъде една от най-натоварените от втората линия на метрото."

Станция "Витоша" е най-близката до планината Витоша, затова интериорът ѝ е решен в планински стил. Строежът ѝ отнема 23 месеца и струва 21 милиона евро по европроекти и частично собствено финансиране.

Стоян Братоев, директор на столичния Метрополитен: "В бъдеще в бизост се предвижда острояване на малка автогара. Сега спирката на автобусите е буквално на спирката на метрото."

По традиция в деня на откриването на нови метростанции пътниците, които се качват от там, се возят безплатно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шестокласник донесе златен медал от състезание по математика в Хонг Конг
Шестокласник донесе златен медал от състезание по математика в Хонг Конг
ЕС към Турция: Трябва да се спазва върховенството на закона
ЕС към Турция: Трябва да се спазва върховенството на закона