Метро тръгва до "Хладилника"

Метрото тръгва до квартал "Хладилника" в сряда. След 14 часа всички пътници, които ще се качат от новата крайна метростанция "Витоша", ще могат да влязат и да пътуват без билет.

Тодор Литовски
от Тодор Литовски
18:20, 18.07.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Новата метростанция "Витоша", която е разположена на булевард "Черни връх", между пресечките с улица "Сребърна" и булевард "Тодор Каблешков", ще обслужва около 15 хиляди граждани дневно в началото.

Стоян Братоев, директор на столичния Метрополитен: "Ще има активен довеждащ транспорт, има много наситено застрояване в района, има търговски комплекс, има много административни сгради, така че това е дна изключително полезна станция. Нашата прогноза е, че ще бъде една от най-натоварените от втората линия на метрото."

Станция "Витоша" е най-близката до планината Витоша, затова интериорът ѝ е решен в планински стил. Строежът ѝ отнема 23 месеца и струва 21 милиона евро по европроекти и частично собствено финансиране.

Стоян Братоев, директор на столичния Метрополитен: "В бъдеще в бизост се предвижда острояване на малка автогара. Сега спирката на автобусите е буквално на спирката на метрото."

По традиция в деня на откриването на нови метростанции пътниците, които се качват от там, се возят безплатно.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Шестокласник донесе златен медал от състезание по математика в Хонг Конг
Шестокласник донесе златен медал от състезание по математика в Хонг Конг
ЕС към Турция: Трябва да се спазва върховенството на закона
ЕС към Турция: Трябва да се спазва върховенството на закона