НОВИНИ

Горя борова гора в землището на Ветово

Близо 20 декара борова гора горяха в землището на град Ветово. За да потушат пламъците, на помощ са изпратени и огнеборци от Русе. Съмненията са за умишлен палеж.

bnt avatar logo
от Теодор Стамболиев
16:30, 29.10.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Пожарът е избухнал в боровата гора в местността „Амзата", която е собственост на държавното лесничейство. Пламъците са унищожили отрязани и подредени дървета. Пострадали са стволовете на борове. Сечището е запалено от четири места.

Въпреки труднодостъпния терен, огнеборците са успели да предотвратят разрастването на пожара в съседните дъбови гори. По думите на хора от района, които не пожелаха да застанат пред камерата ни, гората е подпалена заради неуредени сметки между дървосекачи и бизнесмена, който ги е наел.

Георги Георгиев - кмет на община Ветово: Аз смятам и хората специалисти, които се занимават с това, че най-вероятно пожара е умишлен, тъй като той е отдалечен от населеното место. Няма кой да мине и да създаде такава обстановка, за да стане пожар и в същото време той е запален на няколко места.
Красимир Йорданов: Досега не сме имали такива пожари, фрапиращи, които се случват в последно време.

Какви са щетите от пожара тепърва ще се уточнява. Разпитани са работници от Котел, които са били наети, за да секат дърва в района. По случая е образувано досъдебно производство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва ремонт на пътя Пазарджик - Пловдив
Започва ремонт на пътя Пазарджик - Пловдив
Вандалски действия срещу общинско имущество в няколко села в Черноочене
Вандалски действия срещу общинско имущество в няколко села в Черноочене