НОВИНИ

Потушени са пожарите в Рила, не стихва пожарът над Чипровци

Потушени са двата големи пожара, които избухнаха в Рила през последните 2 дни. Екипи на пожарната и Югозападното държавно предприятие остават да дежурят на място. Трети ден не стихва обаче пожарът в Стара планина. Гори Балканът над Чипровци.

bnt avatar logo
от БНТ
15:40, 29.10.2019
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Огънят възникнал в късния следобед в неделя и обхванал и границата със Сърбия. На българска територия горят предимно високи храсти и сухи треви, частично засегната е и гората.

Районът е труднодостъпен, местността е силно пресечена, затова до мястото на пожара може да се стигне само с високопроходими автомобили. В овладяването на бедствието освен пожарникари и горски служители, участват и доброволци.

Пожарът се гаси и от сръбска територия. Днес в помощ на огнеборците от авиобазата в Крумово пристигнаха хеликоптери, както и екипи на военното формирование във Враца.

Главен комисар Николай Николов: Изпратили сме около 50 човека сега, с 8 пожарни. Правим допълнителна организация, евентуално булдозери, с които да го пресечем.
Пожарът на Рила - продължава да е приблизително 500-550 декара. От три страни е заграден, разпространява се към билото. Няма опасност да захване нови насаждения гора.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов стана първият чуждестранен лидер, отличен с Факла на свободата
Борисов стана първият чуждестранен лидер, отличен с "Факла на свободата"
Над 7 загинали и стотици ранени при земетресение във Филипините
Над 7 загинали и стотици ранени при земетресение във Филипините