НОВИНИ

Готов е слоганът и цветовете за европейското ни председателство

Слоганът на българското председателство на Съвета на Европейския съюз ще бъде „Съединението прави силата", реши правителството на днешното си заседание. Синьо и жълто ще бъдат официалните цветове.

Николай Минков
от Николай Минков
18:00, 02.08.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Освен на български, слоганът на европейското ни председателство ще бъде преведен на френски и английски.

Лиляна Павлова - министър на българското председателство на Съвета на Европейския съюз: "Съединението оправи силата" - считаме, че той е еднакво актуален, релевантен и валиден не само за Европа, но и за това, което е едни от основните акценти на българското председателство като приоритети за това да бъдем единни в Европа със специален приоритет, фокус върху Западните Балкани.

През януари бе представено логото на българското председателство, съдържащо кирилицата, шевицата и трикольора. Днес станаха ясни и официалните цветове на евродомакинството ни, които заедно с логото ще украсят НДК, летище "София", булевардите и правителствените сгради.

Лиляна Павлова - министър на българското председателство на Съвета на Европейския съюз: Решението как да бъде позиционирано беше взето цветовете на председателството да бъдат синьо и жълто. Тези жълти части и елементи, виждате те са под формата на триъгълници, както обясни художественият екип, те представляват края на ъглите на звездите на ЕС.

Предвижда се валидирането на специална марка и пускането на две юбилейни монети. Шалове за жените и вратовръзки за мъжете пък ще бъдат официалните подаръци за гостите от ЕС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локализиран е големият пожар, който избухна край садовското село Поповица
Локализиран е големият пожар, който избухна край садовското село Поповица
Благоевградски художници с обща изложба в Радио-телевизионния център в града
Благоевградски художници с обща изложба в Радио-телевизионния център в града