НОВИНИ

Готови ли са училищата за 15 септември в София?

Две детски градини и едно училище няма да посрещнат новата учебна година в своите сгради заради продължаващите ремонти, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери строителната дейност в Първа английска гимназия и 112 ОУ „Стоян Заимов“.

БНТ2-София
от БНТ2-София Гергана Шумкова
19:32, 08.09.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Общо 45 училища и детски градини са ремотирани основно в София това лято. Този 15 септември учениците от 44 СУ „Неофит Бозвели“ ще посрещнат учебната година в друга сграда, защото по тяхната в момента се извършва голяма реконструкция, по програмата за енергийна ефективност. В сградата, където се помещават Първа английска гимназия и 112 ОУ, също продължават ремонтните дейности за разширяването на капацитета ѝ, но това няма да попречи на учебната дейност.

По план до май месец трябва да бъде изградена изцяло новата част, в която ще се помещават 16 класни стаи. След като ремонтите приключат, е предвидено през следващото лято новите помещения да бъдат изцяло обзаведени и оборудвани. През втория етап на разширението е предвидено строителството на нов физкултурен салон.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Тази година инвестираме в основни ремонти и строителство близо 21 млн. лева - много голяма инвестиция, която е важна за нас. От тях малко под 10 мил. са за основни ремонти, близо 11 мил. за строителство, включително и средствата за тази сграда.

Кметът на София каза още, че в проектобюджета за следващата година са предвидени инвестиции за изграждането на нови физкултурни салони в още училища.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разказът на наш сънародник, който се намира във Флорида
Разказът на наш сънародник, който се намира във Флорида
Студенти от Югозападния университет предпочитат да живеят в квартира
Студенти от Югозападния университет предпочитат да живеят в квартира