НОВИНИ

ГКПП "Кулата" е затворен за тежкотоварни автомобили в посока Гърция

Усложнена е обстановката и в Благоевградска област. Граничен пункт Кулата-Промахон е затворен за тежкотоварни автомобили, заради обилни снеговалежи в Гърция. Ирина Николова сега с подробностите.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
12:04, 26.02.2018
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Все още не можем да кажем кога ще бъде възстановено движението през граничния пункт. От Гранична полиция информираха, че гръцките власти са преустановили преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 тона в посока Гърция заради лошите условия.

Автомобилите могат обаче да влизат в страната ни. Леките автомобили също се движат. Тук продължава да вали обилен сняг. Опашката, която се е образувала от тежкотоварните автомобили е около 2 км.

Някои от шофьорите вече решават да не чакат в района на граничния пункт, а да се върнат и да преминат пред Илинден - Ексохи, който е отворен, но преминаването е само с вериги.

Международни шофьори разказаха, че няма образували се големи опашки на територията на Гърция. Много от шофьорите спират в района на Солун, тъй като има подадена информация за затруднено движение на магистралата Солун-Серес.

Затворен за движение на тежкотоварни автомобили е прохода "Предел" в Благоевградска област, както и района между Юндола и Велинград.

Никъде в района няма затворени напълно участъци. Продължава разчистването на републиканските пътища. Няма населени места без ток или откъснати.


От МВР съобщават, че е нормален пропускателният режим на останалите гранични пунктове с Гърция.

Македонските гранични власти са преустановили пропускането в двете посоки на товарни автомобили през ГКПП Деве баир, съпределен на ГКПП Гюешево. Създадена е организация товарният трафик да се отбива преди зоната на българския пункт.

Интензивен е трафикът на товарни автомобили на българо-турската граница. На ГКПП Капитан Андреево има около 5 км от чакащи камиони на изход, на Лесово са около 3 километра.

На граничните пунктове Дунав мост - Русе и Дунав мост - Видин трафикът е интензивен. Не работят фериботите при Сомовит и Свищов.

На граничните пунктове на българо-сръбската граница трафикът е нормален.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Троянският проход и пътят Асеновград - Смолян са затворени за всички автомобили
Троянският проход и пътят Асеновград - Смолян са затворени за всички автомобили
Километрично задръстване на АМ Тракия
Километрично задръстване на АМ "Тракия"